Sveriges huvudstad bjuder på ett brett sortiment av restauranger, barer, affärer, klubbar, muséer och underhållning i alla dess former. Vad många kanske inte vet är att Stockholm även utgör en välutvecklad scen för standup-komedi. Nedan har vi listat några standup-klubbar som du inte får missa.

Humorkällaren, PSB är det perfekta sista-minuten-alternativet. Här kliver du in i en avslappnad miljö skapad av erfarna komiker i branschen. De bjuder in till en skrattretande afton varje måndag då både nykomlingar och etablerade får inta scenen och inträdet är dessutom helt gratis.

Black stand-up comedian. Evening comedy show on television. Comedian on urban background. Telling jokes on stage.

Oslipat Bonden Bar är ytterligare ett alternativ när du känner dig fnissig. Oslipat är en klubb som förekommer lite runt om i landet och i Stockholm har den intagit lokaler som ägs av Bonden Bar. Varje torsdag bjuds det på komik från välkända uppträdare som bjuder till skratt likväl som nybörjare vars vingar testas. Inträdet ligger på 140 kr per person.

RAW Comedy Club finner du dels på Hilton Slussen men också Arnest. Denna publikfavorit från TV bjuder garanterat på kvalitét. Under av Mårten Andersson, ett välkänt namn inom standup-branschen, presenteras ett fullspäckat schema som utgörs av framträdanden från erfarna ståuppare. Etablissemanget äger rum på lördagar och inträdet ligger på 290 kr per person.

TSKAOS finner du på Scalateatern, Wallinggatan, i City. Komikerna Soran Ismail, Petter Bristav och Aron Flam startade i början av 2016 en komedi-podcast som raskt klättrade på listorna. I samband med detta ansåg trion att det fanns mycket logik som föreslog en utökning. Sagt och gjort intog de Scalateaterns källare och erbjuder nu en skrattretande show varje måndag för 100 kr inträde.

Stockholm Comedy Club är för dig som kan vara sugen på lite allt möjligt. På södra sällskapet erbjuds nämligen allt du kan tänka dig i form av komedi. Ett ambitiöst schema bjuder på temakvällar, flera dagar i veckan och däribland finner du även open-mic. Inträdet ligger på 100, väl spenderade, kronor.

Som du förstår finns det många alternativ att välja mellan, det ena mer nischat är det andra. Att gå på standup-klubb är en rolig upplevelse, även om det ibland kan vara minst lika skönt att slappa i soffan framför en komedispecial från C More. Onekligen finns det många sätt att generera ett gott skratt på.

 
 
 
 
sportpress