Humorkällaren är en klubb som kör varje måndag på Pet Sounds Bar på Södermalm. Komikerframträdanden sker från klockan 20, och är gratis att bevittna. Det här kanske kan vara något för att motverka höstdepressionen såhär när vi går in i den mörka tiden på året. Forskning har visat att till och med råttor skrattar, så behovet av det förlösande skrattet verkar vara en högst påtaglig funktion för att vi ska kunna fungera i tillvaron. Det är svårt att skratta på beställning, så varför inte uppsöka ett proffs? Humorkällaren brukar frekvent gästas av den svenska komikereliten.

Komik bör upplevas live

Att se en show på plats ger också upplevelsen en viss “edge”. Det finns en spänning i luften på ett annat sätt än när man ser komik på tv. Tillställningen är på många sätt också interaktiv. Ståupparen skämtar ofta om sin publik, och blir ibland direkt trakasserad. Oftast är dock stämningen god och skapar ett partytryck i lokalen. Det går givetvis också att avnjuta komik hemma i sin soffa om man vill. Streamade nättjänster har på senare tid plockat in mer och mer komedi till sitt utbud. Nästa år kommer en ny Chappelle-standup till Netflix, och den får man ju givetvis inte missa.

För att det är måndag

Så varför ska man lämna sitt sköna hem en måndag för att se lite stand-up? Egentligen behöver du ingen anledning. “För att det är måndag” räcker. Alla dagar är perfekta för ett skratt. Kanske behöver vi det dock lite extra en svensk måndagskväll i november. Så uttrycket hamnar här i ett sammanhang av ren nödvändighet.Det finns ingen tristess som är så kvävande som den som kan slå emot en direkt efter helgen. Lägg höstmörkret till det så har du början på vad som kan utvecklas till en ren, klassisk, svensk depression.Ta initiativ. Kom till Humorkällaren. För att det är måndag.

 

 
 
 
 
sportpress