Stand up-klubben Maffia Comedy håller till på restaurangen Underbara Bar och Baras Backe på Götgatan 33 i Stockholm. Det är Sveriges största stand up-klubb, med shower varje kväll onsdagar till lördagar. Klubben har fått mycket uppmärksamhet i media, bland annat i tidningar som Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Aftonbladet. Expressen uppmärksammade klubben då dörrvakten Fadde Darwich gjorde debut som ståuppkomiker på just Maffia Comedy. Tanken med klubben är att kombinera stora, etablerade komiker med nya, talangfulla namn, för att ge dem en chans att visa vad de kan göra. Några av de etablerade komiker som har uppträtt där är Björn Gustafsson, Kodjo Akolor, och Magnus Betnér. Klubben har även dragit stora internationella komiker, till exempel Al Pitcher. Al Pitcher är född i England, Storbritannien, men växte upp i Nya Zeeland, vilket är hans nuvarande nationalitet. Han bor i Stockholm, men är verksam som ståuppkomiker i både Storbritannien och Sverige.

Inträdet till klubben är alltid gratis. Baren och restaurangen är öppen från klockan 18, och showen börjar klockan 20. Det kan dock vara en god idé att vara där tidigt för att få en plats till showen. En rekommendation kan vara att gå dit direkt efter jobbet, då baren erbjuder bra after work-priser. En kväll på en stand up-show kan dessutom vara ett bra företagsevent. Om man inte har möjlighet att gå dit på after work går det på Maffia Comedy bra att boka bord i restaurangen, genom att kontakta Baras Backe. På det sättet kan en stor grupp, till exempel från ett företag, också gå på showerna. Om du vill ha hjälp med att planera ditt företagsevent kan du vända dig till Eventlogic.se.

Förutom bord och stolar i restaurangen finns soffor och fåtöljer för att göra miljön mer trevlig och intim. Just avspänd barmiljö är ett av Baras signum. Ett annat är deras breda ölsortiment. Maten på Baras består av klassiska pubrätter och svensk husmanskost. Detta kombineras alltså med stand up-komik nästan varje kväll.

Om du vill ha mer information och uppdateringar från Maffia Comedy har de en stor internetnärvaro, och finns tillgängliga via Twitter, Facebook och Instagram, liksom deras hemsida. De har också en mejllista som man kan anmäla sig till för att få information om vilka komiker som kommer att uppträda.

200128021-002

 
 
 
 
sportpress