Norra Brunn är en restaurang på Surbrunnsgatan i Stockholm som grundades redan 1903 av Stockholms utskänkningsaktiebolag. Under 1900-talet har Norra Brunn haft flera namn, bland andra Zum Alten Brunnen och Old Bowler.

 

En scen för ståuppkomik
Norra Brunn var från början en scen för svensk ståuppkomik Nu tar har man öppnat för internationellt kända komiker.

SUCK, Stand Up Comedy Klubben, hade premiär här i oktober 1989. Norra brunn kom att bli ett viktigt steg i utvecklingen av svensk ståuppkomik. På den här scenen spelades tv-programmet Släng dig i brunnen in årligen under perioden 1990-1997. Idag är SUCK en del av restaurangen Norra Brunns organisation.NorraBrunn2010

 

En kväll på Norra Brunn
En kväll på Norra Brunn startar klockan 18.30 då restaurangen öppnar. Strax därpå kommer de första matgästerna. Den som vill kan ta något att dricka i baren och invänta föreställningen. Showen är uppdelad i två akter med en paus emellan. Ingen bordsservering sker under pågående föreställning, med undantag pausen mellan akterna då det även går att göra beställningar vid borden. Baren har öppet under hela kvällen, alltså även under föreställning.

För att gästerna ska kunna uppskatta föreställningen till fullo är det viktigt att lokalen är fräsch, något som specialister inom fastighetsvård, som Rubin kan hjälpa till med.

 

På menyn
För den som tänkt förgylla kvällen med att äta före föreställningen kan beställa maten i förväg. Passar man på att beställa en förmånlig showmeny ingår själva inträdet i priset. I en showmeny ingår förutom inträdet två rätter, antigen för- och varmrätt eller alternativet varmrätt och dessert. Vid beställning av showmeny är man hänvisad till att välja mellan förspecificerade rätter.

Det går även att komplettera och betala för en tre-rättersmeny. Till maten kan man beställa olika dryckespaket.

 

När börjar showen

Föreställningen startar klockan 21.00 och slutar vanligen någon gång mellan 22.30 och 23.00.

 

SUCK
Stand Up Comedy Klubben bildades 1988. Det var SUCK som från allra första början organiserade ståuppkomik i Sverige. Man kom även att arbeta för genrens utveckling, något man till delar även gör idag. Numera fungerar SUCK i första hand som ett bokningsbolag för komiker.

 

Bokningsbolaget
Genom bokningsbolaget kan man som företag eller privatperson boka både komiker och föredragshållare. De kan också bistå med trollkarlar och konferencier.

Taggar

 
 
 
 
sportpress