Även om Stockholm är den stad i landet som har flest stand up-klubbar (vilket är förståeligt med tanke på att det är den största staden) finns det även många stand up-klubbar i andra delar av landet. En nyöppnad sådan är Örebro Comedy Club, som grundades av Augin Damar i september 2014. Damar hade börjat arbeta med stand up redan under sin tid i elevrådet på skolan Risbergska, då han tillsammans med de andra i rådet lyckades boka Özz Nüjen. De hade helt enkelt känt att det inte hände så mycket kul på skolan, och ville ändra på det. Anledningen till att Damar tog initiativet till en ny stand up-klubb i Örebro var för att han kände att staden saknade en stand up-klubb med varm och intim känsla, men som ändå kunde vara scen åt de mest kända ståuppkomikerna i landet. Han menade att stora ståuppkomiker visserligen kommit för att uppträda i Örebro även tidigare, men då varit hänvisade till de stora, anonyma arenorna. Hans mål med Örebro Comedy Club är att publiken ska ha roligt varje gång de kommer dit, och att han själv ska bjuda in Sveriges bästa komiker.laugh-674672_640

Hans vision fick en bra start i och med att han lyckades boka ett av de tyngsta namnen inom svensk ståuppkomik till invigningskvällen på Örebro Comedy Club: Magnus Betnér. Förutom det faktum att Betnér är ett bra dragplåster valde Damar just honom för hans speciella stil: han är en av få komiker som får människor att skratta utan att själv så mycket som le på scen. Förutom Betnér uppträdde även Tomas Ahlbeck, en komiker som skapat sig ett rykte på Stockholms ståuppscen men som ännu inte är känd i hela landet, och Dominik Henzel, som bland annat är känd från tv-programmen Parlamentet och Raw.

Om du ska gå på stand up, på Örebro Comedy Club eller någon annanstans, måste du naturligtvis vara beredd på att skratta mycket. Något som kan förta glädjen under en stand up-kväll är att man skäms över sina tänder, som ju blottas vid leenden och skratt. För att råda bot på det bör man kontakta en tandläkare. Om du letar efter en tandläkare i Stockholm kan du gå in på Varden.se.

Taggar

 
 
 
 
sportpress