Sveriges näst största stad Göteborg är känd för sina ”göteborgsvitsar” om bland andra Kal, Ada, Oskar och alla andra med goa namn. I göteborgarnas egna ögon är staden belägen på ”bästkusten”, för boende på rikets östra sida återfinns Göteborg på Västkusten.

Trots alla goa vitsar så har stand-up inte etablerats lika stort som i huvudstaden. Stand-up-klubbarna på Parken och Ruby var för mer etablerade artister. Numera finns det scener även för rookies. Nu för tiden finns det flera klubbar och etableringen av nya stand-up klubbar fullkomligt exploderar i gamla goa Götet. Det sägs att konkurrensen är mindre i Göteborg till förmån för vänskap. Christoffer Lindgren är en som satsar på att låta Göteborg konkurrera ut Stockholm genom att göra Göteborg till humorns huvudstad. För den stand-up intresserade finns det fler både sedan tidigare etablerade klubbar och helt nya som de som presenteras nedan. Den stand-up intresserade kan önska, eller köpa, sig en poster med ett motiv i form av ett porträtt av sin favorit ståuppkomiker.

 

Opalen Comedy
Opalen Comedy, så heter stand-upklubben på Hotell Scandic Opalen som ligger på Engelbrektsgatan 73. Showen börjar kring 21:00 och slutar cirka 23:00

De gäster till klubben som önskar få en bit mat innan showen börjar kommer till klubben runt klockan 19.00. Under showen förekommer ingen bordsservering, fast det går bra att beställa vid borden i pausen mellan de två akterna. Det går bra att boka en bar/ståplats.

På Opalen Comedy har stand-up komiker från Sveriges elit uppträtt, exempelvis Henrik Schyffert, Peter Apelgren och Magnus Betnér.Stand-up i Göteborg 2

 

On Stage
På ett rockställe som heter On Stage som finns på Andra Långgatan 37, är det open mic varje måndag mellan klockan 19.00-22.00.

 

Valand Comedy Club
Valand Comedy Club finner man på Vasagatan 41. De har stand-up på onsdagar, ibland torsdagar. Showen pågår mellan klockan 21.00-23.00.

 
 
 
 
sportpress