Om det är något engelsmännen är kända för, förutom deras förkärlek för te, är det deras torra humor. Det är en humor som lämpar sig utmärkt för stand up, och detta bekräftas av att det finns ett flertal bra stand up-klubbar i Storbritanniens huvudstad, London.London_Thames_Sunset_panorama_-_Feb_2008

En av de klubbarna är Amused Moose, som numera har sina lokaler i Sanctum Soho Hotel, dit de flyttade efter att nattklubben Moonlighting där de tidigare höll till stängde. De lite sunkiga lokalerna på nattklubben med kladdigt plastgolv har således bytts ut mot mjuka och lyxiga hotellmöbler, och komikerna är lika flotta. Här blandas gamla storfavoriter med aktuella komiker från tv och de bästa nykomlingarna. Ta tunnelbanan till Piccadilly Circus en fredagkväll om du vill skratta på Amused Moose. Du får dock vara beredd att betala nästan dubbelt så högt inträde som på många andra stand up-klubbar – mellan 12 och 14 pund kostar en kväll på Amused Moose.

För halva priset kan du istället skratta på Shambles. ”Shambles” betyder ungefär ”röra” eller ”soppa” på engelska, och det ger en ledtråd till vilken typ av stand up man kan förvänta sig på Shambles: här testar komikerna nytt material, nya karaktärer och nya idéer. Resultatet är kaotiskt och roligt, och de mysiga källarlokalerna på klubben Aces & Eights förhöjer bara stämningen.

En av de äldsta stand up-klubbarna i hela Storbritannien är Downstairs at the King’s Head, som har varit igång i mer än 30 år. Här körs stand up-shower på torsdagar, lördagar och söndagar, och lördagarna är det man ska satsa på för att se de stora namnen. Vill man hellre upptäcka nya talanger är torsdagarna bättre. Priserna varierar mellan 5 och 11 pund, vilket är väl värt det när showen är bra, personalen är trevlig och källaren på Crouch End Hill 2 är mysig och avslappnad.

När du ändå är i London passar du säkert på att prova en hel del av den lokala maten, till exempel den klassiska engelska rätten fish and chips. Om du skulle vilja återskapa några av recepten efter att du återvänt hem, hittar du recept på rätter från världens alla hörn på Matklubben.nu.

Taggar

 
 
 
 
sportpress